Samen op weg naar de toekomst

Ivoclar en 3D printing expert SprintRay starten samenwerking

Hoofddorp, Benelux – 24 April 2024

De Ivoclar Groep, één van 's werelds toonaangevende fabrikanten van geïntegreerde oplossingen voor hoogwaardige tandheelkundige toepassingen, met een uitgebreid product- en systeemportfolio voor tandartsen, tandtechnici en mondhygiënisten, kondigt haar samenwerking aan met het Amerikaanse technologiebedrijf SprintRay. Om vervolgens nieuwe standaarden te stellen in het veld van 3D-printen.

Digitale technologieën en processen zorgen voortdurend voor veranderingen in de tandheelkundige industrie en hebben een grote impact op de manier waarop tandheelkundige professionals werken. Om onze klantenondersteuning te verbeteren, is de Ivoclar Groep een partnerschap aangegaan met SprintRay. Het Amerikaanse technologiebedrijf ontwikkelt end-to-end 3D-printoplossingen voor tandartspraktijken en laboratoria. Tijdens het 3DNext-evenement van SprintRay in Miami, VS, afgelopen weekend deelden de CEO van Ivoclar, Markus Heinz, en de CEO van SprintRay, Dr. Amir Mansouri, hun gezamenlijke visie met de tandheelkundige sector..

Synergiën slim benut

Ivoclar levert al meer dan een eeuw oplossingen voor hoogwaardige vaste en uitneembare prothetiek. Al ongeveer 20 jaar inspireert Ivoclar met efficiënte en esthetische oplossingen die nieuwe normen stellen voor CAD/CAM-workflows in tandartspraktijken en laboratoria. SprintRay staat voor een gecoördineerd en doordacht productportfolio dat tegemoetkomt aan de behoeften van klanten doelgericht en op lange termijn. Met dit partnerschap worden de synergiën en expertise van beide bedrijven afgestemd, zodat klanten state-of-the-art oplossingen voor 3D-printen optimaal kunnen combineren met hoogwaardige materialen.

Samen voor de volgende generatie

Met de aankondiging van het partnerschap onthullen Ivoclar en SprintRay ook dat verdere innovaties al vanaf deze herfst kunnen worden verwacht.

"We zijn zeer verheugd om samen te werken met SprintRay - een gelijkwaardige partner waarmee we samen nieuwe standaarden willen stellen. De filosofieën van onze bedrijven vullen elkaar perfect aan en we streven ernaar onze klanten de best mogelijke ondersteuning te bieden in hun dagelijkse werk", zegt Markus Heinz, CEO van Ivoclar Groep. Dr. Amir Mansouri voegt toe: "Ivoclar en SprintRay hebben beide uitgebreide interne tandheelkundige expertise. Ons doel is om de problemen en behoeften van onze klanten echt te begrijpen om optimaal gecoördineerde oplossingen te bieden. Met Ivoclar zijn we verheugd om een van 's werelds toonaangevende materiaalfabrikanten in de tandheelkundige industrie aan onze zijde te hebben."

Over de Ivoclar Group
De Ivoclar Groep, met het hoofdkantoor in Schaan, Liechtenstein, is wereldwijd één van de vooraanstaande fabrikanten van geïntegreerde hoogwaardige oplossingen voor tandheelkundige toepassingen. Al meer dan 100 jaar heeft de onderneming een belangrijke bijdrage geleverd aan de opbouw van de tandheelkundige industrie en aan de bevordering van optimale mondgezondheid en een stralende glimlach. Een uitgebreid aanbod van producten, systemen en diensten, intensieve R&D en een duidelijke focus op het gebied van training en educatie vormen de grondslagen voor het succes van de onderneming. Met 56 dochterondernemingen en vestigingen levert de groep producten aan circa 130 landen en werken er wereldwijd ongeveer 3.600 medewerkers. Meer informatie over de Ivoclar Group is te vinden op ivoclar.nl